Manuele therapie

De wervelkolom en gewrichten in de ledematen

Manuele therapie

 

Wat is een manueel therapeut?

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in de wervelkolom en gewrichten in de ledematen. Hij stelt u bij de eerste behandeling vragen over de oorzaak, het verloop en wanneer de klachten toe- of afnemen. Vervolgens onderzoekt hij uw houding en bewegingen door middel van specifieke testen.

Op basis hiervan volgt een diagnose. U bespreekt samen met de manueel therapeut uw behandeling. Deze heeft tot doel de functie van gewrichten, uw houding en beweging in huishouding, werk en recreatie te verbeteren.

De manueel therapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren. Tijdens de behandeling maakt hij gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. Soms vult de manueeltherapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond ’kraken’). De gewrichten worden dan iets sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid gehoord worden.

Wanneer is manueel therapie nodig?

Manueel therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een of meer gewrichten. De effecten van manueel therapie zijn vaak direct merkbaar. De functie van gewrichten en houding verbetert hierdoor.

Manuele therapie wordt, net als fysiotherapie, uit de aanvullende verzekering vergoed.

Contact

Voor meer informatie of vragen over manuele therapie kunt u contact op nemen met onze manueel therapeut
Mark Janssen
0162-321021 | 06-18197178
Mark Janssen is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel therapie (NVMT)