Handtherapie

fysiotherapie voor onderarm-, pols en/of handklachten

Handtherapie

 

De hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat de hand op eindeloos veel manieren kan worden bewogen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. De hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunnen er allerlei klachten ontstaan. Dit kan behoorlijk belemmeren bij dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan belangrijk.

 

 

Wat is handtherapie?

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten, die zich helemaal hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm.

De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen bijvoorbeeld na een ongeval of na overbelasting. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op de klachten en beperkingen.

Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren in het dagelijks leven. Bij de behandeling van klachten werken fysiotherapeuten en ergotherapeuten vaak samen aan het herstel.

Belangrijk om te weten: handtherapie is vaak een langdurig en intensief traject, waarbij uw medewerking en inzet van groot belang is. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren. Het kan zijn dat u met een pijnlijke spier na drie keer behandelen en de juiste adviezen al vooruit kunt. Maar na een operatie of bij uitgebreid letsel kan de nabehandeling soms wel een jaar duren. Vooral in het begin is de behandelfrequentie heel hoog. Want juist in die periode is de meeste winst te behalen.

Onze handtherapeuten gaan voor een efficiënte en optimale aanpak, maar uw eigen motivatie om thuis te werken aan uw herstel is net zo belangrijk! Of de therapie nu lang of kort duurt: het is heel belangrijk dat u de voorgeschreven oefeningen en adviezen thuis nauwkeurig opvolgt!

 

Contact

Meer informatie of vragen? Neem contact op met onze handtherapeut Ronald Emmen

info@fysiofitwelten.nl
0162-321021 | 06-18197178

 

Ronald Emmen is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapeuten (NVHT)

MEER INFORMATIE

CONTACT