High en Low Impact Training

Intensieve interval trainingsvormen

High en Low Impact Interval Training (HIIT & LIIT)

 

High Impact Interval Training
HIIT (High Intensitiy Interval Training) is een training strategie die is bedoeld om prestaties te verbeteren doormiddel van relatief korte training sessies. Ondanks dat er gebruik wordt gemaakt van relatief korte cardiovasculaire trainingen, heeft HIIT een zeer positieve invloed op het metabolisme en met name op de vetverbranding.

 

Een HIIT is meestal een training tussen de 10 en 30 minuten. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren uitvoeren. Over het algemeen bestaat een training meestal uit een warming-up, gevolgd door een aantal oefeningen die je achterelkaar in intervallen uitvoert. De intervallen kunnen verschillen tussen de 10 seconden en 5 minuten op hoge intensiteit. De rustmomenten tussen deze intervallen zijn korter (vaak 30 seconden) en kunnen bestaan uit een actieve rust (lage intensiteit) of complete rust. Vervolgens sluit je de training af met een cooling-down.

De training wordt gegeven op muziek. U kunt meerdere malen per week terecht voor een HIIT les!

 

Low Impact Interval Training
LIIT staat voor Low Intensity Interval Training en is de tegenhanger van HIIT. Tijdens deze training zijn er intervallen waarin je op een lager intensiteit traint en vervolgens rust. Zowel met HIIT als met LIIT is het mogelijk om af te vallen en conditie op te bouwen. Het verschil is vooral de tijd die nodig is om dit te bereiken. Wanneer je voor LIIT kiest zal dit een stuk langer duren dan wanneer je een HIIT training doet. LIIT is ideaal wanneer je een blessure hebt en toch aan je lichaam wilt werken. Je belast namelijk minder je spieren en gewrichten, zodat je herstel niet wordt vertraagt.

LIIT-les wordt verzorgd op maandagochtend en dinsdagavond.

Voor actuele groepslessen klik door naar ons lesrooster!

 

MEER INFORMATIE

CONTACT