Fitness

Resultaten op het gebied van gezondheid en conditie

Fitness

Fitness is een vorm van training , gebruik makend van toestellen , waarbij op basis van doelstellingen bepaalde resultaten worden gehaald op het gebied van gezondheid en conditie.

Belangrijke doelstellingen zijn : kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Grofweg onderscheiden we twee soorten trainingstoestellen te weten krachttrainingsapparatuur en cardiotrainingsapparatuur.

Het eerste bezoek bij Welten Fysio & Fitcentre bestaat uit een onderzoek naar jouw gezondheidsdoelstellingen, persoonlijke kenmerken aangaande conditie en kracht en het gezondheidsverleden. Aan de hand van een aantal testen wordt de gezondheidsconditie bepaald.

Vervolgens wordt een trainingsprogramma geschreven.

De training vind een of meerdere keren per week plaats steeds gedurende een uur. De begeleiding wordt verzorgd door een fysiotherapeut en een sportbegeleider. De training bestaat uit een mix van kracht – cardiotraining naast groepsgewijze training met aerobic-step-zumba , BBB, en spinningtraining. De resultaten worden geëvalueerd middels tussentijdse testen.