Fitness

Resultaten op het gebied van gezondheid en conditie

Fitness

Fitness is een vorm van training , gebruik makend van toestellen , waarbij op basis van doelstellingen bepaalde resultaten worden gehaald op het gebied van gezondheid en conditie.

Belangrijke doelstellingen zijn : kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Grofweg onderscheiden we twee soorten trainingstoestellen te weten krachttrainingsapparatuur en cardiotrainingsapparatuur.

Het eerste bezoek bij Welten Fysio & Fitcentre bestaat uit een onderzoek naar jouw gezondheidsdoelstellingen, persoonlijke kenmerken aangaande conditie en kracht en het gezondheidsverleden. Aan de hand van een aantal testen wordt de gezondheidsconditie bepaald. We noemen dit de sportintake. Hierbij wordt uw gewicht en bloeddruk gemeten. Ook neemt de instructeur conditie- en krachttesten af.

Naar aanleiding van de resultaten van uw intake maakt de instructeur een persoonlijk trainingsschema.

De training vind een of meerdere keren per week plaats (afhankelijk van uw type abonnement). De begeleiding wordt verzorgd door een van onze sportinstructeurs. Onze sportinstructeurs zijn tevens allen fysiotherapeut waardoor de begeleiding ten alle tijden professioneel uitgevoerd wordt. Zit u met lichamelijke klachten waar rekening mee gehouden moet worden? Onze fysiotherapeuten staan voor uw klaar!
De training bestaat uit een mix van kracht – cardiotraining naast eventueel groepslessen, BBB, en spinningtraining. De resultaten worden geëvalueerd middels tussentijdse testen.

MEER INFORMATIE

CONTACT